Årskurs 8:s temadag innehöll hälsa, välmående och så jobbade vi med klass-gemenskap. Vi gjorde fruktsallad, en härlig promenad på naturstigen längs Kyrkviken. Vi gjorde avslappningsövningar och jobbade med hur man agerar på nätet och sociala medier. Nätkärlek istället för näthat! Som vanligt serverades vi en god lunch i skolmatsalen.
lördag 19 september 2020
Årskurs 8:a temadag
Årskurs 8:s temadag innehöll hälsa, välmående och så jobbade vi med klass-gemenskap. Vi gjorde fruktsallad, en härlig promenad på naturstigen längs Kyrkviken. Vi gjorde avslappningsövningar och jobbade med hur man agerar på nätet och sociala medier. Nätkärlek istället för näthat! Som vanligt serverades vi en god lunch i skolmatsalen.
Utflyktsdagar på Gudmundråskolan!
Torsdag 17 september var det dags för uteliv och utflykt för eleverna på Gudmundråskolan. Årskurs 7 höll till på Icktjärn och dess fina natur. Här fick eleverna fiska, plocka bär eller delta i olika slags gruppövningar, frågesport och äta hamburgare till lunch.
Årskurs 8 höll till på skolan och dess omgivning. Även här handlade det om gruppstärkande övningar. Lunchen åts på skolan.
Årskurs 9 åkte buss till Skule och vandrade till Slåttdalsskrevan. Här gällde det att ha spänst i stegen för att hinna upp på toppen för att se utsikten och äta matsäcken, innan bussen hem skulle avgå.
Sammantaget är skolans temadagar viktiga, för att försöka sammansvetsa klasser och kunna umgås med varandra oavsett vilken klass man går i.
Andra temadagar handlar om arbetsliv, likabehandling, hälsa, m.m. Nu i Covid-tider känns det bra att kunna ha utomhusaktiviteter och njuta av det fina höstvädret.
söndag 13 september 2020
Fyra lärare från Gudmundråskolan på kurs på Island
Helt nyligen kom fyra lärare från Gudmundråskolan hem efter en dryg veckas utbildning på Island. De fyra var Jeanette Andersson, Cristina Niskanen, Agneta Sjöberg och Carola Viksten som tillsammans med kurskamrater från Spanien, Nederländerna, Tyskland och Ungern, genomfört en kurs i entreprenörskap.
Där varvades kreativa aktiviteter som intervjuer, teater, tävlingar och geocaching med arbete med cv-skrivning och företagsskapande med elever. Kursen heter TES (Teaching Entrepreneurship Skills) och är en Erasmuskurs som söks av skolor i Europa och som betalas med EU-medel.
Deltagandet grundar sig i Gudmundrå skolas och bildningsnämndens önskan om ökade kunskaper i entreprenörskap för lärare och elever. Projektpengarna på närmare 200 000 kr kommer att användas till två kurser och en jobbskuggning. Kommunen har tidigare anordnat en kurs i entreprenörskap via Umeå universitet på 7,5 hp som ca 20 lärare i Kramfors kommun genomförde.
Kursen på Island gav deltagande lärare från Europa övningar som kan genomföras under ett helt läsår för att öka elevernas kreativitet, kommunikation, samarbetsförmåga, motivation och ta- sig -för- anda. Dessutom får lärarna en unik möjlighet att skapa framtida kontakter och samarbetspartners i Europa.
Inför resan var det lite mer spännande än vanligt i och med Covid-19 och det var länge osäkert om kursen som bokats vid årsskiftet skulle bli av. När det blev grönt ljus togs ett självtest innan avresa och ett nytt Covid-test genomfördes vid ankomsten till Island. Efter två negativa tester kunde fokus läggas på att inhämta fler entreprenöriella förmågor och skapa nya kontakter i Europa.
Bilderna nedan visar när vi fick våra kursdiplom!
Förutom innehållsrika skoldagar, så
fick gruppen njuta av guidningar i Reykjavik, uppleva vacker, om än bitvis karg
natur, bada i den blå lagunen, se vattenfallet Gullfoss, gejsrar, ridning samt
Tingvalla. Många och långa promenader i en lugn och trevlig huvudstad
avslutades ofta med varma bad, som Island är så känt för.