onsdag 8 februari 2017

Nu är vi på gång igen!

Gudmund har haft lite ledigt sedan novelltävlingen, men nu är han tillbaka med nya krafter!
Vad händer på skolan just? Skolan fyllde år i höstas - 40 år - och det firades med Öppet hus med lektionsbesök, tävlingar och förfriskningar! Mycket folk trängdes och trivdes och särskilt roligt hade man vid fotoväggen, där bilder från tidigare år fanns uppsatta.


Denna termin 2017, kommer alla 9:or att jobba med ett projekt i SO/NO. Det handlar om hållbar utveckling, miljö och klimatsmart mat!
Just nu är det klimatvidrig mat som diskuteras, d.v.s. mat som påverkar miljön, socialt, ekonomiskt, etiskt, osv. negativt. På många "tallrikar" återfanns ris från Kina, kött från Sydamerika och grönsaker som fraktats långväga.


Efter denna övning ska eleverna planera och laga en klimatsmart måltid. Den ska innehålla råvaror som är bra för miljön och i övrigt uppfyller alla krav på "smart" mat! Klasserna kommer att laga sin mat, ta bilder och ev. samla ihop recepten till en kokbok. Årskurs 6 på Kramfors och ev. Grämesta kommer att få besök av 9:orna, som då ska berätta för dem om sitt arbete.


¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤


I 9:an skriver eleverna både debattartiklar och krönikor. Några av dem kommer att publiceras på den här sidan. Namnet på den som skrivit är hemligt, men det är okej att ge positiva kommentarer om texterna.
Klagomål eller kränkande kommentarer tas bort och anmäls!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar