onsdag 18 mars 2015

Fem...


                                                           Pengarna

Tiago lever på gatan. Han bor i Brasilien i Rio de Janeiro. Han måste leta efter pengar och tigga varje dag för att överleva. Han hade en familj men hans familj blev dödad och han var den enda som överlevde i familjen. Han sover på en bänk på gatan varje dag.

 En dag så hände det att han hittade en väska med pengar i en gata gömd bakom en soptunna. Han tog den tittade så att ingen såg honom och sen sprang han iväg. Men en kille på balkongen såg honom och den killen kände rånarna som hade rånat en bank och gömt väskan med pengarna där så att polisen inte skulle kunna hitta pengarna och om polisen skulle hitta rånarna så skulle dem säga att de inte hade några pengar och säga att de var oskyldiga. Killen på balkongen ringde rånarna och sa att han såg att en pojke hade tagit väskan med pengarna.

Tiago sprang senare till skogen en bit utanför staden och öppnade väskan med pengarna och han räknade snabbt i tjugo minuter och han kom fram till att det var en miljon dollar. Hans hjärta bultade snabbt och han blev mycket nervös eftersom det var mycket pengar tänkte han.

Han tog väskan med pengarna och gick till sin kompis David som också var en tiggare på gatan. Han sa – Oj, vad mycket pengar. – Vad ska vi göra med pengarna? Frågade David. Vi gömmer dem sa Tiago.

Och precis när de gick för att leta efter ett gömställe så såg Tiago att det kom en bil bakom i full fart mot David och honom och att bilen öppnade fönstret och han såg en pistol komma från det öppna fönstret och att pistolen siktade mot honom och David – Spring, en kille med pistol siktar på oss. Tiago han att springa undan men inte David. Han såg att dem sköt David i bröstet och han föll mot marken.

 Tiago sprang allt vad han kunde bort från bilen. Tiago fattade då att det var deras pengar som han hade hittat. Tiago sprang genom gatorna i full fart. Han vände huvudet bakåt och såg att de fyra männen klev ur bilen och började jaga honom till fots. De började att skjuta på honom och han kände att skotten svepte förbi honom.

Nu var gatorna slut och mittemot fanns bara en djungel. Tiago tvekade först att springa in i djungeln men han tänkte om jag inte springer in i djungeln kommer de att döda mig. Så han sprang in i djungeln och tittade bakom sig igen och såg dem följa efter honom fortfarande. Han tänkte – Det hade varit bättre om jag aldrig hade hittat dem där pengarna.

En av männen därbak stannade upp och siktade noga med pistolen på honom. Tiago hörde att ett skott avlossades bakom honom. Skottet prickade hans lår. Tiago skrek högt av smärta och ramlade på marken och väskan med pengarna åkte också på marken.

Nästa skott som mannen med pistolen skjuter träffar hans nacke och Tiago dog omedelbart. De fyra männen tog väskan med pengarna och sprang därifrån. Väskan med pengarna i blev Tiagos död. Pengarna blev hans död.  

Marskatt 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar