söndag 22 mars 2015

Sverige...Vi har ett resultat!!

Lördag 21 mars och Öppet hus på Gudmundråskolan. Trots en del knorrande över att behöva gå i skolan på en lördag, fanns både elever och deras föräldrar på plats! Föräldrar och syskon bjöds på fika och plockmat och eleverna mumsade på hamburgare. Flera olika samarbetspartners visade upp sina verksamheter hos oss, bl. a. Räddningstjänsten, Skolpolitiker, Familjeteamet, m.flera.

Novelltävlingsjuryn bestod av: Katarina von Bredow, Bo R Holmberg,Gregor Flakierski, Annika Johansson och Madeleine Wallenius. Här fanns alltså författare, journalister, lärare och bibliotekarier och i torsdagskväll träffades de för att enas om ett antal vinnare!

Skolan hade fem specialpriser! Biobiljett + fikabiljett
Bästa avslut: Wilma Eriksson
Bästa inledning: Hampus Sahlén
Bästa intrig: Julia Sjölund
Bästa huvudperson: Alexander Lindström
Bästa överensstämmelse med temat: Joakim Johansson


Hedersomnämnande åk.7: Joakim Johansson
Hedersomnämnande åk.8: Johanna Milz
Hedersomnämnande åk. 9: Alexander Lindström
Alla tre fick "Eddie Bolander & Jag av Bo R Holmberg


Vinnare åk.7: Lisa Lundgren. Titeln är "En förändrad värld" och utspelar sig de sista skälvande dygnen för människosläktet på ett rymdskepp år 3012.

Motivering: "En science fictionberättelse med en skrämmande aktualitet. I en förtätad stämning och hela tiden en känsla av desperat hopp drivs läsaren mot det obönhörliga slutet där alla små irritationsmoment blir oviktiga." 

Vinnare i åk.8: Elinor Höglund. Novellen har titeln "En förändrad värld" som så många andra, eftersom det var ett av de teman som fanns att välja på- men just den här handlar om 15-åriga Nicole Arella som slutar vara en alldeles vanlig tjej.

Motivering: "En väl genomtänkt berättelse med ett driv som inte släpper taget om läsaren förrän man läst färdigt. Spänningen mellan mystiken i historien och den realistiska tonen i dialogerna ger historien en extra touch."

Vinnare i åk.9 och totalsegrare: Oscar Scherman. Berättelsen har ingen titel, men första raden tar ett omedelbart grepp om sin läsare: "Han visste det direkt. Det var hon. Och han. Det skulle bara bli så."

Motivering: En skickligt uppbyggd berättelse med parallella perspektiv. Författaren skriver på ett moget och övertygande sätt och lyckas inge läsaren en stegrande känsla av oro och osäkerhet ända tills den överraskande upplösningen kommer.

De tre pristagarna vinner en heldag ute i Norrfällsviken med författaren Bo R Holmberg och där skrivande står på schemat. Denna skrivardag är tänkt att uppmuntra till fortsatt författande!
Oscar Scherman som blev totalsegrare vann även en läsplatta!

Ett stort tack till ALLA elever för era fina noveller!
Uppmaning: Det finns några elever som lämnat in noveller i pappersformat till sina lärare. Om ni är snäll och mejlar era noveller istället, så kan de också få komma med här på Gudmunds blogg!
och...
Glöm inte att gå in och kommentera varandras noveller!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar