fredag 30 januari 2015

Åttonde novellen


Uppdraget

 

Det är den tionde januari 2020. Det snöar ganska mycket på natobasen i Polen. Ett flygplan landar på landningsbanan. Ut ur planet stiger sprängmedelsexperten och militären Claes Feltzer och militären Georg Lindbeck. Överste Carl von Leijonhuvud välkomnar dem till natobasen för att gå igenom planen. Carl visar på programmet Lynx vart militärbasen ligger. Militärbasen ligger i norra Sibirien bakom Uralbergen väldigt isolerat. Carl berättar vad som händer om ryssarna och nordkoreanerna skulle avfyra kärnvapnen mot USA. Georg bor egentligen i ett hus i Gålån men har åkt hit till Polen för att delta i detta uppdrag. Claes är egentligen bosatt i en lägenhet i norra Stockholm men har likt Georg åkt hit till Polen för att delta i detta uppdrag. Carl påminde om att detta uppdrag var topphemligt och om Georg eller Claes blir tillfångatagna av ryssarna förnekas all kännedom om att varken Georg eller Claes ens existerar.

-          Det finns många saker som kan gå snett i det här uppdraget säger Carl allvarligt men det viktigaste är att förgöra kärnvapnen och rädda resten av världen

-          Risken är minimal att vi klara det här säger Georg.

-          Det här är ett självmordsuppdrag överste Leijonhuvud.

-          Jag håller med men vi måste klara det här för att rädda världen svarar Carl

-          Men vi måste i alla fall försöka lägger Claes till.

-          Vill ni ha något att dricka så ni kan friska upp ert sinne?

-          Jag tar en Mountain Dew svara Georg.

-          Jag instämmer svara Claes.

-          Okej planen kommer att gå till såhär förklarar Carl. Jag kör flygplanet.

-          Är du en bra pilot Carl? Frågar Georg oroligt.

-          Jag är den tredje bästa i världen.

-          Okej ni kommer att stå i lastutrymmet och vara beredda på hoppa fallskärm ut. Ni kommer att landa exakt 7 km från basen i -45 graders kyla. När ni väl är på marken kommer ner på marken står det en jeep 500 meter bort. Ta jeepen kör 6.5 km. Det sitter en GPS i bilen så navigera er till platsen med hjälp av den. När ni är ca 500 m från basen så hoppar ni ut ur bilen och går den sista biten för att inte dra till er så mycket uppmärksamhet. Basen där kärnvapnen tillverkas är en gammal fästning så hitta ett bra ställe att ta er in på.

-          Men hur vet vi vart vi ska ta oss in? Frågar Claes oroligt.

-          Fästningen är gammal så ni hittar garanterat ett ställe att ta er in på. Efter den första muren finns det ett tjugotal beväpnade vakter så var oerhört försiktiga när ni tar er in. Själva processen med att tillverka kärnvapnen sker nere i källaren, dit måste ni ta er osedda. När ni väl er nere i källaren måste ni ta ut de vakter som finns där. När vakterna är oskadliggjorda är det upp till dig Claes att disarmera bomberna med flytande kväve. När ni väl är klara är det dags att sticka därifrån. Ta er osedda ut ur källaren och klättra ut samma väg som ni kom ifrån. Hoppa in i jeepen och kör till flygfältet 2 km därifrån. Sedan kommer jag och hämtar upp er låter det bra?

-          Vårt uppdrag är ju att rädda världen så det låter bra svarar Claes.

-          Klockan är 23:00 det har slutat snöa men det blåser ganska kraftigt. Georg och Claes kliver ombord på det stora flygplanet. Överste Carl von Leijonhuvud sitter vid spakarna.

-          Är ni redo för take off frågar Carl.

Ja svarar både Georg och Claes .

-          Planet lyfte fån landningssträckan och de börjar flyga mot Sibirien. Planet hade flugit i någon timme och de två hjältarna skulle göra sig att hoppa. Fem minuter senare var de rakt över området där jeepen står parkerad. Planet öppnade lastluckan och de gör sig redo för att hoppa ut. Men just då träffas planet av en missil. Planet börjar brinna.

-          Vi är träffade vi kommer att störta ropar Carl.

Georg och Claes slungas ut ur planet i en extremt hög hastighet. Planet fortsätter att störta mot marken. Kulorna svischade förbi Claes och Georg en av dem rev upp Georgs fallskärm. Georg föll rakt ner i en snödriva. Innan han hann reagera omringades han av Spetsnaz soldater. Claes däremot landade högst uppe i en tall. Två soldater går precis under honom men de upptäcker honom inte. Lite längre bort hörs en explosion det var planet som kraschade. Claes var fortfarande vd liv och han var bestämd att slutföra sitt uppdrag. Georg förs in i ett förhörsrum där han blir förhörd och slagen. Claes smyger sig in på basen och guidar sig till källaren där kärnvapnen finns. När Claes väl är inne i källaren finns inga vakter där så han började disarmera atomvapnen med sitt flytande kväve. När disarmeringen var slutförd tog Claes av sig dräkten som skulle skydda honom mot radioaktiv strålning. Nu var det dags att frita Georg och åka hem igen. Georg satt fastbunden i en stol när plötsligt dörren exploderade. De två soldaterna slungades in i väggen. Claes tog en kniv och frigjorde Georg. De båda plockar upp var sitt vapen och börjar springa mot landningsbanan.

-          Vi kommer aldrig härifrån ropar Georg.

-          Det står ett flygplan där som vi kan ta och flyga hem med igen.

Soldaterna började närma sig. Georg hoppar in i det gamla flygplanet.

-          Den startar inte ropar Georg.

Georg slår till instrumentbrädan då startar planet. Planet börjar rulla på landningsbanan. Soldaterna skjuter på planet. De hann just lyfta innan det tar i stenmuren på fortet. Fem minuter senare var de långt uppe i luften.

-          Vi klarade det Georg ropar Claes.

-          Ja det gjorde vi svarar Georg.

Georg ser någonting bakifrån som närmar sig i en väldigt hög hastighet. Innan han kunde reagera sprängdes planet i luften.
 
Olle

 

 

 

 

 

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar