lördag 31 januari 2015

novell tolv

Novell

Det är vår i Göteborg och solen sken klart och löven hade börjat växa på träden. Det är den första Maj och Liseberg har precis öppnat. Fredrik bestämde sig för att åka dit med hans vänner för att en av dem hade fyllt år dagen innan. När de väl kom fram till Liseberg så var det proppfullt och kön var väldigt lång. Dom fick lov att stå i kön i 1 timme innan de kom in. Dom åkte alla karuseller, även alla som var för barn. När dagen började gå mot sitt slut så bestämde de sig för att dom skulle åka Helix en sista gång och gå hem efter den. Det var en halvtimmes lång kö innan de kom fram. När de var framme och det var deras tur så satt sig alla i i karusellen Helix och åkte iväg. Det gick väldigt fort och alla i karusellen skrek. När karusellen nästan var slut så ser Fredrik Lisebergs kaninen med en massa verktyg och då blev han rädd och började fundera på vad kaninen skulle göra. När karusellen var slut och killarna gick ner och ut ur byggnaden så hör de en massa skrik. Helix hade gått sönder och en karusell vagn flyger ut över Liseberg berget, samtidigt som hela Helix rasar. Fredrik och hans kompisar springer där ifrån och när de kommit 100 meter bort så stannar Fredrik.
– Fredrik, varför stannar du? Frågar hans kompisar.
– jag ska bara pissa, fortsätt ni, svarade Fredrik.
Fredrik ställde sig bakom en buske och pissade och när han var klar så ser han kaninen komma springande och nu har han en pistol i handen. Kaninen stannar vid busken och började klä av sig dräkten och packa ner allt i en väska. Fredrik stannar bakom busken och iakttog kaninen. När kaninen har packat ner allt i sin väska så kollar han upp mot busken och då får han och Fredrik ögonkontakt. Kaninen började gå snabbt mot buske Fredrik gömde sig bakom. Fredrik får panik och vet inte vad han ska görakaninen kommer närmare och mot höger sidan av busken och samtidigt så smyger sig Fredrik runt på andra sidan busken och springer så fort han kan där ifrån. När han kommer springandes mot sina kompisar så skrattar de åt honom.
– Ha hahaha har du sett ett spöke? Frågade kim han som hade fyllt år.
– Väldigt roligt! Säger Fredrik. Jag trodde att ni hade gått så jag ville bara hinna ikapp.
Fredriks kompisar skrattade lite till och frågade om han ville följa med till polisstationen och anmäla det som har hänt. Han tvekade lite gran men följde tillslut med.
När dom kommit fram till polisstationen var de tvungen att stå i en kö, för det var väldigt många där. Efter 20 minuter var det deras tur. Dom går fram emot disken där polisen stod och väntade på dem. När polisen frågade vad dom ville så kollade Fredrik upp och såg precis vem polisen va. Det var kaninen från Liseberg. De fick ögonkontakt och polisen bad om att förhöra dem en efter en. Han började med Kim och sedan körde han igenom hela gänget och sist förhörde han Fredrik. Han följde med polisen in till hans kontor. Polisen stängde dörren och frågade vad Fredrik hade sett av situationen och att han skulle svara väldigt noggrant.
– det ända jag såg var att karusellen Helix rasade och en kanin kom springandes därifrån, sa Fredrik.
– Är du säker? Frågade polisen. Du såg inget mer.
– Nej, jag såg inget mer, svarade Fredrik.
– Okej, men jag vet att du såg att det var jag, sa polisen. Jag lovar om du inte anmäler mig så ska jag skona din familj och dina vänner. Men om du anmäler mig, då är det synd om både dig och dem, förstått!?
– Ja, jag förstår konstapeln, svarade Fredrik.
– Bra, då kan du gå, sa polisen.
Polisen gick medan Fredrik stannade kvar i rummet för att tänka igenom det som just har hänt och han ville också samla sig så hans kompisar inte skulle misstänka något. Efter några minuter så kom en annan polis in i rummet och bad Fredrik att gå. Fredrik lyssnade på henne och gick. Men när han kommit ut i receptionen så hade hans vänner redan gått. Så han tog sin jacka och gick hem ensam i det mörka Göteborg.
När han kom hem var klockan 03.00 och Fredrik var väldigt trött. Så han åt lite kvällsfika och satt sig framför tv:n där han sen somnade.
När Fredrik vaknade var klockan runt 11 tiden. Han kliver upp, äter lite frukost och tar en Mountain Dew och sätter sig framför datorn för att leta lite fakta om polisen och det som hänt på Liseberg. Det tog ett tag innan han hittade någon information om polisen men tillslut hittade han. Polisen heter Olof och är 28 år gammal. Han har ingen fru, inga barn och bodde tillsammans med honom som ägde Liseberg. Fredrik började googla på honom också, och då hittade han en artikel där det dtod att han hade fått 50 millioner kronor för det som hade hänt på Liseberg. Även var företaget som byggde helix tvungna att bygga upp det igen, helt gratis. Eftersom han och Olof bodde tillsammans så började Fredrik tänka. Ett allternativ var att de hade gått ihop och tjäna en massa pengar eller så skulle Olof råna han som äger Liseberg, Olle. Fredrik anser att allternativ ett låter troligare än tvåan. Han gick in på en annan sida och beställde en pistol, några spionkameror och mikrofoner, en skyddsdräkt och en bil. han hade tänkt börja spionera på Olle och Olof.
När han kommer till hotellet så ser han både Olle och Olof gå ut från hotellet och gå mot deras limo. Han ser när de åker iväg och då tar Fredrik med sig sin ryggsäck och går in i hotellet. När han kommit fram in till lobbyn så frågar han kvinnan vart Olle och Olof bor.
– Vem är du och varför söker du dom? Frågade kvinnan.
– Olof är min frus bror och jag skulle bara lämna ett paket och lämna tillbaka hans ryggsäck, svarade Fredrik.
– Okej, de bor på översta våningen i rum 789, sa kvinnan och gav han nyckeln dit.
– Bra, tack så mycket, sa Fredrik.
När Fredrik hade fått nyckeln gick ah direkt mot hissen. När han hade kommit upp på översta våningen så gick han direkt till hans mål, rum 789. När han kommit in i rummet så slängde han ryggsäcken på och tog upp spiongrejerna. Han packade ut och gömde kameror och mikrofoner så han kunde se och höra allt i rummen. När han var klar, packade han ihop och gick mot dörren. Men då hör han röster utanför rummet och han ser hur handtaget dras neråt. Han gömmer sig snabbt i garderoben och hoppas på att de inte ska hitta honom. Han  hör hur de kommer in och han hör även att en av dem går in i badrummet och slår på duschen. Den andra börjar öppna garderoben försiktigt, men då hör han en annan röst
– Älskling, jag vill inte duscha ensam igen, sa han i badrummet.
– Okej, jag kommer direkt, svarade Olof.
Fredrik hör att Olof går in till badrummet för att duscha. Medan dom duschar så smyger Fredrik ut och springer ner för trapporna, men när han kommer ner spatserar han ganska långsamt mot sin bil och åker därifrån.
När han kommer hem slår han på tv:n och sätter sig ner med en skål Doritos och en flaks Mountain Dew. Men när han kollar på nyheterna så ser han en konstig sak. Dom säger att de har fått fast dom som rev ner Helix på Liseberg och sköt ner några personer. När man får se bilder på de gripna så ser han att det är hans kompisar. Alla han hade varit på Liseberg med. De hade fått 10 bårs fängelse och böter på 500 000 var. Nyheterna hade även intervjuat polisen som grep ungdomarna. Då ser han det, det var Olof! Fredrik blev så arg så att han kastade ut alla Doritos påsar ut genom fönstret och hällde ut alla sina Mountain Dew flaskor i badkaret och började bada i det. När han precis lagt sig ner grinandes i badkaret så kommer Olof in i rummet och slängde alla hans spiongrejer på honom.
– Hörde inte du när jag sa att du skulle låta mig vara!? Skrek Olof.
– Jo, men jag ville bara göra det rätta, sa Fredrik.
– Bara så du vet Fredrik, sa Olof. Jag är en man som håller vad han har lovat.
Innan Fredrik han säga något så hade Olof tagit upp sin pistol och skjutit Fredrik 10 gånger i bröstet och sedan lämnat brottsplatsen.
Några dagar senare hittades Fredriks kropp, men konstapeln Wallander kunde inte lösa fallet och Olle och Olof levde härligt ute på ön Mallorca.

Look










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar