fredag 6 februari 2015

Åttiofem





Köttbullsfabriken

Sprickorna spred sig över fönstret på dörren för hon hade försökt sparka in dörren. Men som tur så var det bara Linnea som skulle be kalle att sälja sin fabrik till henne så att hon kunde göra om kalles chokladfabrik till Linneas köttbullsfabrik. Linnea letade igenom hela fabriken efter kalle men hon hittade inte han. Hon började leta i choklad båten för hon trodde att han låg och sov där som vanligt men där var han inte, Hon letade vid experiment rummet för att kolla om han var där men där var han inte heller. Linnea hittade han ingen stans inne i fabriken. Hon tänkte ta en paus med att gå ut och hämta en kött bulle i hennes skåpbil och när hon öppnar dörrarna så hittar hon kalle ligga längst bak i bilen och äter hennes goda köttbullar. Efter att dom hade ätit några köttbullar tillsammans så beslöt sig linnea att fråga Kalle om han ville sälja sin fabrik till henne. Han ville gärna sälja sin fabrik till henne men då bli han ju arbets lös, Linnea tänkte efter en stund och sa sen.

-          Men kalle du kan ju få jobba här med mig. Sa Linnea

-          Är du säker på det för jag sover nästa jämt och ständigt. Sa Kalle därefter

-          Jara du får sova men du måste jobba också. Sa Linnea med ett glatt ansikte.

Dom började plocka in alla saker och beställde mer köttbullar för kalle åt nästan upp alla, Linnea kom på att de skulle behöva lite fler anställda. Så Linnea ber Kalle att gå ut på stan och sätta upp lappar men deras nummer och en bild på fabriken. Efter 2 veckor så ringde äntligen i telefonen och det var två stycken unga men som hette Ronny och Ragge som ville jobba för dom. Kalle och Linnea litade inte på dem så de ringde kling och klang som skulle kolla upp dem om de hade nåt kriminellt förflutet. Kling och Klang sa att dom hade rånat en bank en gång i livet men det för 6 år sen så de accepterade det och trodde att dom inte skulle göra något mot dom.

3år senare

Efter allt hårt arbete som alla hade lagt ner så började affärerna gå bra men det var något konstigt i köttbullarna för att Kalle blev jätte illamående och fik åka in på sjukhuset. Dom klädde in Kalle i en vid sjukhus rock för att han skulle få ligga inne på sjukhuset i ungefär 1 månad för att se så att det blir bättre men Kalle. Linnea, Ronny och Ragge visste inte vad det skulle göra nu när Kalle låg inne på sjukhuset och mådde dåligt. Det första Linnea kom på att göra var att ta bort alla köttbullar och göra nya för vi kunde ju inte sälja dåliga köttbullar men vi kom inte på vad som hade hänt med våra goda köttbullar. Hon tänkte efter en par minuter och så kom hon på att tänka på Ronny och Ragge som har ett kriminellt förflutet. Så hon ringde Kling och Klang ännu en gång för att se så att de inte har gjort något annat än att råna en bank. Men kling och klang sa att det var det ända som dem hade gjort. Så Linnea tänkte om på sina tankar och tänkte att det inte kunde ha varit dem utom att köttbullarna hade blivit dåliga på det normala sättet. Vi kom på att vi kan åka och hälsa på Kalle på sjukhuset för att han inte skulle känna sig ensam, så vi bestämde oss för att fara dit och när vi precis kom dit så ville kalla åka hem och han fick åka hem för att det inte var matförgiftning han var bara riktigt dålig i magen. Vi for hem tillbaka till fabriken Kalla tjatade hela tiden på att han måste på toa för att det var en nödsituation. När vi kom in så det första Kalle gjorde var att spring in på toa men han glömde öppna dörren så att han sprang in i den men han fortsatte till toaletterna. Vi retades men Kalle och frågade hela tiden om han var toa nödig men han bliv bara sur och kollade bort ifrån oss.

1 år senare

Nu är Kalle äntligen mådde bra så ska han bli i puttad av Ronny i ischokladen så att han stelnar till is. Ronny och Ragge försökte börja slåss med mig men då gick jag och hämtade min köttbulles pistol som jag alltid använder när folk vill slåss. När Ronny kom längre och längre fram så sköt jag han med en köttbulle vid den öppna korvkiosken så att han faller ner på marken.

-          Aj inte vid korvkiosken, skrek Ronny

Ragge ställer Ronny upp och säger.

-          Ronny fan! Och ger han en smäll i bakhuve.

-          Amen vafan gör du Ragge det gjorde faktiskt ont! Säger Ronny högt.

-          Amen förlåt fan sa Ragge.

 

Medans Ronny oh Ragge stog och bråkade så gick jag in och ringde till Kling och Klang.

-          Hej Klang ni måste komma hit och hämta Ronny och Ragge.

-          Ja vi kommer på en gång, vad har dom gjort då? Fråga Klang

-          Ja dom putta i Kalle i ischokladen och försökte slå mig men jag sköt Ronny med en köttbulle vid korvkiosken så nu står Ronny och Ragge och bråkar så kom så fort ni kan.

-          Vi är redan på väg sa Kling.

Dom kom efter 10 minuter och Ronny och Ragge stod fortfarande och skrek på varandra som ett par små flickor. När kling och Klang kom hit så tog dem Ronny oh Ragge med sig i Police bilen och dem skulle sitta inne i fängelse i 10 år.

 

THE END

 
 
 

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar