fredag 13 februari 2015

Nummer 139

                                AN ANNORLUND VÄRLD
Det var en tidig onsdags kväll och Ulf och Peter var på stan och gick runt som dom brukar. Efter ett tag så gick dem för att äta på restaurangen ``McDonald’s´´ mitt i ett köpcentrum. Då kom det en tiggare och bad dem att ge honom pengar eller en hamburgare. De vart arga och bad honom dra åt helvete. Så han gick iväg till några andra Då började Ulf och Peter prata. De tycker inte att det borde finnas hemlösa som tigger om mat på restauranger.
När dem gick ifrån restaurangen såg dem tiggaren sitta på en bänk med en hamburgare i handen. Så de gick till honom och tog av honom burgaren och slängde iväg den. Tiggaren vart arg och började skrika åt dem på ett konstigt språk. Ulf puttade honom och sa ``håll häften´´ så han gick därifrån efter Ulf puttade honom.  Peter tänkte gå efter honom men Ulf hejdade honom.
När de vaknade dagen efter detta ringde de varandra. Det var torsdag morgon och dem bestämde sig att träffas efter jobbet. Ulf jobbade nämligen som vaktmästare på en idrottshall. Peter jobbade hos en byggfirma som byggde en stor affär mitt i stan.
De möttes utanför ``McDonald’s´´ vid klockan 18.00. dem satt på en bänk och pratade om jobbet. Att dem fick dålig lön och jobbade väldigt långa timmar. De kände båda att de blev ganska hungriga. Så dem gick in på en kina restaurang och köpte lite mat. De satt i ca 1 timme och drack lite kaffe. När de gick ut från restaurangen senare den kvällen så såg de tiggaren från dagen innan framför dem. De började skrika på honom och han gick iväg mot en gångväg som ledde till några lägenheter utanför centrum. Han skrek ``låt mig vara´´. Men de gick efter honom. Dem var så förbannade på honom. Dem sprang ikapp honom på vägen och fällde honom så att han landade med huvudet på en sten och blev medvetslös. När dem märkte att han var medvetslös så skyndade dem sig därifrån och gick hem båda två. De sa hejdå när de splittrades och sa att de skulle höras av dagen efter på morgonen som vanligt.
När Ulf vaknade på morgonen gick han till köket och tog en kopp kaffe och satt sig i soffan för att läsa tidningen när han plötsligt såg vad det stod på första sidan. ``hemlös hittad död på gångväg i Malmö´´. Han spottade ut kaffet och ringde till Peter. Peter var väldigt skakig i rösten när han svarade. De pratade om vad dem hade gjort. Dem båda tänkte gå till polisen och erkänna vad de hade gjort. Men de han inte. Det ringde på Peters dörr, han la på och gick och öppnade. Det var polisen. Dem hade haft ett ögonvittne med kamera på plats vid mordet, han hade tagit kort på händelsen och gick direkt till polisen
De tog in Peter på förhör och han erkände direkt.  Så dem satt honom i en cell på stationen. Ca 5 min senare kom det in 2 poliser med Ulf i mitten och de gick in till förhör. Han erkände också direkt. Dem trodde att dem skulle få ett mindre straff om det visade att dem förstod vad dem hade gjort. 
Dagen därpå skulle dem till domstolen och bli dömda. Eftersom att dem erkände så fick dem 5års mindre straff. Men dem vart ändå dömda till 10år i fängelse båda för mord.
                          2 år senare.
Efter 2år i fängelse tyckte Peter att han hade suttit av sitt straff och började fråga om det finns en chans ett bli frisläppt.
Efter han hade hållit på i ca 1 månad så fick han svar om sin frisläppning. ``nekat´´. Efter dem kom inte Peter ut ur sin cell på ca 2 veckor innan han fick prata med Ulf på fritiden utanför cellen. Dem pratade om att få komma ut därifrån. Men de visste att det var tvungen att sitta där i 8 år till. De satt där i ca 5 timmar tills alla var tvungna att gå tillbaka till sina celler. Ulf hade äntligen övertalat Peter att det helt enkel inte gick att komma ut därifrån förrän om 8 år.
Varje dag efter det gick dem och satt sig i ett hörn i kafeterian och satt där i ca 5-6timmar varje dag.


Efter 8 år hade dem suttit av sina straff och dem båda gick ut från fängelse som nya och fria män.


Macc

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar