söndag 8 februari 2015

Novell 103

Min kärlek till NiP
Jag är en av hundratusen som tittar på cs matchen mellan NiP och Fnatic. Cs är ett datorspel. GeT_RiGhT kommer i ett 1 mot 3 läge mot Fnatic. Bomben är plantad på bombplats B. Han dödar 2 Fnatic spelare direkt på väg mot bombplatsen där han lagkamrater hade planterat bomben. Så nu är det ett mot ett mellan GeT_RiGhT pch Pronax som är sista överlevande kvar i varje lag. Pronax har lite tid på sig att ta bort bombren innan den sprängs. Så han börjar ta bort bombrn men det hör GeT_RiGhT och springer dit och dödar Pronax. GeT_RiGhT har då vunnit en hel runda för NiP och en runda är ganska viktig då en cs match är spelad i bäst av 30 rundor.
När NiP (Ninjas in Pyjamas) nystartade 2012 så trodde nog ingen att CS:GO skulle bli så stort då CS 1.6 fortfarande var aktivt. NiP startade med tre stycken CS_GO legendarer, GeT_RiGhT, f0rest och Xizt. Men det mest oväntade var att de tog in två för nästan hela cs världen okända CS:Source spelare, Fifflaren och friberg. Men CS:GO blev bara större och större. NiP spelade otroligt bra även fast det nya spelet CS:GO var mer likt Source än 1.6. Men NiP så bra att de slog rekord i flest vunna matcher på Lan. Hela 87-0 i matcher under de första året och en liten bit av de andra. Men det är inte bara för att NiP var rankade etta i världen som jag gillar dem så mycket
När NiP spelar är det som om allt stannar till. Sättet dem hittar varandra och hjälper varandra i spelet är helt sjukt. När jag spelar cs själv så vet jag ju knappt vart jag har mina lagkamrater och verkligen inte vad de tänker göra.
En annan del i varför jag gillar NiP så mycket är deras förmåga att komma tillbaka efter dåliga resultat. Slutet av 2014 gick inte så bra för NiP. De började förlora mot lag som de aldrig förlorat mot förr och NiPs formkurva var påväg att falla. En spelare gick och en annan kom in. Den nya spelaren heter Mikail ”Maikelele” Bill. Hans roll är att spela med det starkaste och mest kraftfulla vapnet i spelat AWP.
Dreamhack vinter 2014 som är ett stort lan skulle snart börja och ingen trodde att NiP skulle kunna spela bra när de bara hade haft 3 veckor på sig att försöka passa in den nya spelaren. Ett svagare NiP hade nog ingen sett och de höll till och med på att åka ut i gruppspelet. Men när slutspelet kom så började NiP släppa loss och började spela mycket bättre. I finalen väntade Ldlc som var världens just då starkaste lag. Men mellan NiP och en finalplats stog Dignitas. Dignitas var ett dansk lag som aldrig hade spelat en final på Lan. Dignitas spelade bra men NiP kunde ändå hålla undan och vinna med 2-0 i matcher. Nu var det bara en match kvar och NiP skulle möta Ldlc. Ett NiP som för första gången var nära att åka hem från gruppspelet stod nu här i finalen igen. Ldlc vann första kartan ganska lätt och NiP såg ut att få åka hem med en tung 2-0 förlust i väskan. Andra kartan började och NiP spelade mycket bättre och vann den andra kartan ganska lätt. Nu stod det 1-1 i kartor och sista kartan blev de_overpass. NiP brukar inte vara så bra på den kartan medan Ldlc brukar vara extremt bra på den kartan. Men NiP spelade otroligt bra och fick matchen till övertid. Men i övertiden föll tyvärr NiP och fick se sig slagna i den kampen.
Där har ni förklaringen till varför jag gillar e-sport och NiP så mycket. Att man kan gå från botten och på ett nytt Lan så blir man tvåa i hela världen. Det är nog det som är tjusningen med att kolla på e-sport att man aldrig kan vara riktigt säker på vem som vinner.
SLUT

Mille


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar