onsdag 11 februari 2015

Novell 129


Leukemi

Simon knyter på sig skridskorna. Han kommer ut på isen. Får tag i en puck och skjuter ett skott som går rätt i plexit. Tränaren visar dem vilken övning se ska göra. Anfall ska de träna på. Emil börjar åka in i zon. Simon åker efter Emil och ropar - Droppa pucken. Emil droppar och Simon drar på ett slagskott rätt in i mål. Tränaren säger att så där vill jag att ni gör hela tiden. Nästa dag är det skola och Tim går dit som vanligt men känner sig lite hängig. Han bryr sig inte utan tänker att får jag äta så blir det bättre. Träning igen. Simon älskar hockey så träningar gör inget. Men träningen är Simon trött och seg. Tränaren frågar om det är något fel? - Nej , svarar han.

Det håller på i en månad. Samma sak upprepar sig.

De åker till sjukhuset för att kolla upp det. Läkaren tar blodprov och meddelar att de kommer att få svar via brev. En till två veckor efter besöket kommer det ett brev. Mamman öppnar brevet och börjar gråta. Simon frågar vad det är? – Du är sjuk svarar hon. -Vad då för sjuk? Du har cancer!! Vad för cancer frågar Simon? Leukemi svarar mamma. Simon springer upp på rummet och bryter ihop. Han tänker på vad som kommer att hända. Behandling och allt. Men mest av allt så tänker han på hockeyn och kompisarna. Får och kan jag spela vidare? Hockeyn betyder så mycket för honom. Om jag inte kan spela hockey så vill han ändå vara delaktig i laget. Mamma kommer upp till honom. Hon gråter men det är ju inte konstigt med allt som kommer att hända. Hon vet hur mycket hockeyn betyder för Simon.

Nästa dag går han inte till skolan. Inte på hela veckan. Emil börjar oroa sig för vad dom hänt med Simon. Fröken svarar bara att han är sjuk.

Simon och mamma åker till sjukhuset för behandling.

Ingen kompis vet att det är cancer han har förutom hans familj.

En dag besöker Emil honom på sjukhuset men de får bara vara med varandra i 30 minuter. De pratat om hockeyn och skolan och tillslut kommer läkaren och säger att nu är tiden ute. –Redan, säger de lite chockade. När Emil ska gå ut så hör han två läkare prata och nämner Simons namn så han stannar till och lyssnar på vad de säger. Han hör att det är cancer sim Simon har. När han kommer ut till bilen så säger han till sin mamma att det är Cancer Simon har. – Vaddå är det cancer+  säger hon. Vet du vilken? Nej jag hörde bara nått om Leukemi. - Det är en fruktanskvart!! Säger mamman.

Nästa dag är det skola. Emil vet att han har cancer men vill inte berätta det till någon för han vet att det kommer att sprida dig på skolan. Samma dag så bli Simon mycket sämre och tas in på intensiven. Där säger läkarna att han kanske inte kommer att överleva. Simon vaknar med slangar och nålar i hela kroppen. Det är blodpåsar och dropp. Det kommer in en doktor och säger att det är allvarligt. Då bestämmer sig Simon att han ska vinna över cancern.

Efter några månader så har han gått igenom ett flertal behandlingar och på sommaren blir han friskförklarad.

Första ispasset för säsongen. De sitter i omklädningsrummet och byter om. De går ut på isen och glädjen i allas ansikten att Simon ska komma tillbaka är stor. Men Simon är inte ute på isen…..

 
Vivi
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar