torsdag 5 februari 2015

Novell sextiosex


En värld i förändring

Saga satt i väntsalen och väntade på att hon skulle få provspela till en musikal som skulle ske i staden Malmö där hon bodde. Hon hade tränat i veckor på numret hon skulle visa för juryn. Saga hade bruna ögon och mörkt långt hår och var bara 15 år. Alla andra som satt i väntsalen var minst 20 +. Så Saga var nog den minsta, som i alla fall ville söka till huvudrollen. Plötsligt ropade de upp Sagas namn och hon gick till juryn och visade upp hennes nummer och vad hon kunde göra, hon kände sig nöjd med sitt framträdande. Då alla hade visat sitt nummer ropades alla sökande till huvudrollen in till ett rum där juryn stod.

-          Ni alla har visat talanger idag, men vi har hittat en ung tjej som skulle passa utmärkt för just denna roll sa en jurymedlem. Hon som vi valt heter Saga.

Saga klev fram till juryn där även regissören stod, hon tackade så mycket och redan nästa dag var repetitionerna i full gång. Saga tyckte verkligen att det var roligt att hon fått denna roll. Hon skulle sjunga flera låtar och presentera olika bidrag och vara liksom huvudledaren i hela musikalen.

De repeterade och repeterade, alla var så duktiga och kunde verkligen allt de skulle säga, göra, dansa och sjunga och tur var väll de eftersom de var endast en dag kvar, till premiären.

Saga tog bussen vid 18.40 tiden när de hade fixat klart scenen och lagt fram kostymer, smink, mikrofoner med mera som skulle användas dagen efter. Men Saga kände att hon inte alls mådde bra. Hon kände sig snurrig och mådde illa. Hon steg av bussen men blev stannandes ett tag vi busskuren. Allt blev bara svart sedan minns hon inget mer.

Nästa morgon vaknade Saga upp på ett sjukhus. Hon gick upp från sängen ut till korridoren. Hon möttes av en kvinnlig läkare som heter Carmen. Saga frågade vad hon gjorde på ett sjukhus, Carmen svarade att Saga hade fått lunginflammation, feber och att hon var överansträngd. Just som Carmen sa överansträngd kom Saga på att det var premiär av musikalen de jobbat med! Typiskt, inte kunde Saga var sjuk nu, hon hade ju en musikal att leda och vara på. Läkaren sa till Saga och att nu skulle hon vila ett tag.

Dagen där på fick Saga äntligen åka hem. Där hemma blev hon omfamnad av hennes mamma Camilla som skötte om henne.

-          Nu ska du bara vila, hade mamman sagt.

Saga kände sig besviken. När jag för än gångs skull fått en huvudroll så kunde hon inte ens med på den.

Musikalen hade blivit av, men utan Saga.

Men så en dag när Saga gick ut i den djupa snön för att hämta posten såg hon ett brev, Till Saga Andersson, stod det på brevet. Hon rev upp brevet snabbt och i stod det att det var från regissören som varit med vid musikalen, han ville att Saga skulle åka med henne till London och vara med i en serie. Regissören som heter Anneli hade blivit tillsagt att ta med en som hon tror skulle passa för en speciell roll och Anneli skrev att hon ville ta med Saga till London. Saga skulle få vara med i en serie som skulle sändas över hela världen. Hon skrek att lycka, HURRA HURRA!!!

-          MAMMA MAMMA! Jag ska till London!

-          Vad menar du, med vem?

Saga berättade om brevet och vad Anneli hade skrivit. Mamman blev jätteglad för Sagas skull och hjälpte henne att packa eftersom de skulle flyga till London redan dagen efter.

Nästa dag stod Saga redo, hon var frisk och fri från alla sjukdomar hon hade fått för några månader sedan. Anneli kom förbi och hämtade henne och de åkte till Arlanda. De åkte flygplan ner till London. Väl framme i London så checkade de in på ett superlyxigt hotell.

 

Då var det alltså dags för inspelningen av serien som skulle handla om ungdomar, skolan, fester och andra saker. En tonårings liv helt enkelt. Saga skulle spela en som hörde till de snälla gänget med ändå de coola. Hon skulle vara väldigt populär och alla skulle vilja var med henne.

De tog en par veckor att spela in serien och de åkte till många olika platser och spelade in olika scener. Saga hade så roligt och lärde känna flera av de andra som medverkade i serien. Saga stannade i London i 3 månader och de var de mest roliga månaderna i hennes liv. En tjej som heter Emma kom Saga väldigt nära. De var spelade bästa vänner i serien. Emma kom också från Sverige och var 16 år, men hon bodde i Göteborg så de var en bit ifrån Saga.

Saga åkte hem till Sverige igen och det kändes faktiskt ganska skönt att få komma hem igen. Avsnitt efter avsnitt släpptes av serien hon medverkat i och hon fick flera positiva SMS från folk hon inte ens visste vilka de var, men även från hennes vänner. Saga fick många följare på instagram, fler läsare på hennes blogg och hon började märka att folk verkligen gillade hennes karaktär i serien. Varje dag fick hon mail från företag som vill sponsra henne med massor av olika saker, produkter osv. Hon hade blivit känd.

Det var alltså en helt vanlig dag och Saga kollade igenom hennes mail. Plötsligt såg hon ett mail där det stod:

Hej Saga. Jag heter Amanda och jag bor i Stockholm. Jag är hemma i Sverige nu över lovet, men när jag såg serien du medverkat. Och wow! Vad du var duktig på att både skådespela, sjunga och dansa! Jag arbetar i USA och är regissör för en amerikans film som vi letar skådespelare till. Och jag skulle vilja att du åker med mig till USA och vara med i den filmen. Är du intresserad kan du bara kontakta Anneli. Hon och jag har pratat om detta så ger hon dig mitt nummer om du är intresserad! J

MVH, Amanda Nilsson 24 år.

 

Svala

 

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar