söndag 8 februari 2015

Nittionio

Resan till Stanley Cupmästare
Jag fick en grymt bra passning av Joakim Gradin som landade mitt på mitt blad. När jag tog emot pucken så bröt jag in mot mål från höger kanten och börja ladda för ett hanledsskott som går rakt upp i nättaket. Alla på läktaren med blå, vita tröjor. Det stod 1-0 till oss och de har bara gått 1 minut och 45 sekunder in i 3 perioden.
Det var en mycket jämn och viktig match för mitt lag Toronto. Jag hade en stor press på mig eftersom jag hade kaptensrollen. Tiden rann iväg och alla blev nervös om vi skulle hålla det som stod på tavlan. Det stod 1-0 till oss och det var 2 minuter kvar av matchen. La Kings plockade ut målvakten eftersom det var en viktig match för dem.
Dom satt hård press på oss och ville verkligen vinna, men vi hade vår bästa femma inne på planen så vi höll tätt. Vi vann med 1-0 och det blev ett himla jubel från läktaren. Vi tackade motståndarna LA Kings och domarna och självklart våra supporter. Spelarna i LA Kings var mycket ledsna eftersom de förlorade. Vi tackade våra supporter eftersom de hade stöttat oss till en seger. Vi gick av planen och in i omklädningsrummet och alla var mycket positiv för den sista och avgörande matchen övermorgon. Alla var såklart glad över att vi vann och att alla hade gjort en bra insats. Alla spelare kände att vi var väldigt nära att vinna Stanley cup bucklan nu.
Efter matchen som vi hade så pratade jag med tränaren eftersom jag var kapten. Vi pratade om vad vi kunde göra bättre nästa match och vad som vi hade gjort riktigt bra som vi kunde ta med oss. Alla tog det lugnt med att byta om, efter en liten stund skulle hela laget sumera matchen. Alla var positiv.
På kvällen gick vi ut och åt mat på en restaurang med mycket god mat. Restaurangen ligger en liten bit från hockeyhallen. På restaurangen fick vi inte välja vad vi skulle äta eftersom vi hade match om ett dag igen. Alla fick en stor tallrik med kött och potatis. När vi hade fått maten och satt oss ner så satt alla och njöt för att det var så gott. Sen var de flesta kvar och festade lite med stark öl. De som var kvar stannade och festa tills klockan var tio över två på natten. Sedan klockan halv tre så hade alla kommit hem och lagt sig ner och skulle sova.
Dagen efter så klev vi upp klockan 11 för att äta frukost. Senare på dagen hade vi träning, klockan fyra. Det var ganska högt tempo på träningen eftersom att vi dagen hade vi vår sista match och en chans att ta hem stanley cup titeln. Efter träningen åt vi alla en rejäl middag med pasta och köttbullar. Efter att alla hade ätit klart var klockan sju på kvällen, så gick vi till varsitt rum för att ta det lugnt och förbereda sig för morgondagens match. Tränaren hade sagt åt alla spelare att vara i sängs klockan elva.
Morgonen därpå behövde vi kliva upp runt klockan halv tio och åt en rejäl frukost. Vi hade en lugn träning för att skaka loss inför matchen. När det hade gått tio minuter av träningen blev det strömavbrott. Det blev kolsvart, så mörkt att vi inte såg någonting. Vi visste inte om vi skulle hinna ha matchen klockan fem. Vi ringde direkt till motståndarna LA Kings för att fråga om vi kunde flytta matchen till klockan sju så vi kanske skulle hinna hitta felet. Som tur var så fick vi flytta matchen till klockan sju. Men vi fixade felet, det var bara några säkringar som hade gått så det felet fixade vaktmästarna i hallen på bara någon timme.
Det var bara två timmar kvar till till matchen skulle börja. Alla spelare var väldigt taggade eftersom att vi visste att om vi skulle vinna matchen var det vi, Toronto som hade vunnit Stanley cup 2029. Det var nu dags för uppvärming. Det var mycket ljud från sargen för att det var många som inte prickade målet. Efter uppvärmningen så gick vi in i omklädningsrummet och pratade lite.
15 minuter senare började den viktigaste matchen på hela säsongen. Det var vi som hade tagit initiativet i matchen och satt mycket bra tacklingar. Vi spelade lite småfult i vissa stunder men redan efter tio minuter av 1:a perioden så tog vi ledningen med 1-0. Det var ett perfekt skott rakt upp i krysset av Max wahlgren, passningen kom från mig Joakim Lundgren. Det var en jämn match och för LA Kings var den lika viktig som för oss. De ville också vinna stanley cup. 1:a perioden tog slut och vi åt lite mellanmål i pausen.
2:a perioden startade väldigt jämnt bägge lagen hade många fina lägen, men målvakterna gjorde några extremt fina räddningar som höll kvar ställningen till 1-0. Men LA Kings var lite fulare i spelet och satt många tacklingar i sargen så de enkelt kunde vinna pucken. I slutet av perioden fick jag en utvisning för att jag slogs. Det var ett riktigt jubel från läktaren hela tiden. När 2:a perioden var slut hade vi fortfarande ledningen med 1-0.

3:e perioden var på ingång och vi visste att det skulle bli en mycket jobbig period med mycket tacklingar. När det var 2 minuter kvar av matchen tog LA Kings ut målvakten. Dem satt väldigt hård press på oss och skapade en hel del farliga lägen, men vår målvakt räddade och höll oss kvar i matchen. Med 30 sekunder kvar av matchen så fick jag tag i pucken och sköt iväg den rakt i mål. Det stod 2-0 med bara 30 sekunder kvar. På slutet så tog inte LA Kings ut målvakten för de hade ingen chans att vinna. Publiken på läktaren var galna när slutsignalen gick. Vi var stanley cup mästare!