onsdag 4 februari 2015

Onsdag - novell 51


En förändrad värld.

Det var en lördag kväll i juni och Peter och Nicklas var och kollade på fotboll. Det var Djurgården mot Hammarby.

Det stod 2-2 efter första halvlek och Peter och Nicklas stod i kö för att köpa en korv och kaffe. Nicklas tog en korv med extra räksallad och Peter tog en korv med ketchup och senap. Efter dom hade ätit upp korven och druckit upp kaffet så gick dom och satte sig på deras platser. Dom såg ut över planen och såg spelarna komma gåendes in på planen.

Solen sken över hela planen och man kunde se hela Djurgårdens hejaklack stå och sjunga och dansa. Domaren blåste igång andra halvlek och publiken började jubla och sjunga. Spänningen steg efter varje minut som gick och när det  var femton minuter kvar så gjorde Hammarby ett mål. Det vart som en stor suck i hela Djurgårdens hejaklack och en del i publiken började gå därifrån. Dom tänkte väl att det dom inte kunde komma ifatt Hammarby. Peter och Nicklas satt kvar hela matchen ut. Dom hade ju betalat för att få se matchen så dom ville inte gå.

Matchen gick till tre minuters övertid och som många trodde så kunde Djurgården inte gjöra något mål. Efter matchen så åkte Peter och Nicklas till MAX för att äta mat. När dom kom fram till MAX så var det jättelång kö. Dom såg att det var några som var på matchen som stod i kön och skulle beställa. Dom tog Drive In istället. Peter beställde ett Frisco mål och Nicklas beställde ett Grand The Luxe Cheese and Bacon. Dom åkte hem till Nicklas och åt maten. Dom kollade på ett avsnitt av The Walking Dead medans dom åt maten. Klockan var ungefär nio när Peter började bege sig hemåt. Han gick igenom parken och lyssnade på lite musik. Han hade ena hölurssnäckan i ena örat men inte i den andra.

När han kom hem så satt han sig i soffan och kollade lite på nyheterna. Dom sa att dom hade upptäkt ett livsfarligt virus i USA som gjorde att man blev helt konstig i huvudet. En kvinna hade hoppat på en man mitt i Detroits centrum. Dom har till och med fått information om att hon hade börjat äta på mannens hals. Det är inte ett vanligt betende hos kannibaler. Dom har fångat in kvinnan och börjat undersöka henne. Dom har inte kommit fram till med något svar än men dom jobbar på det fortfarande.

Peter kollade på klockan och såg att den var elva. Han bestämde sig för att gå och lägga sig. Han stängde av TV och gick och borstade tänderna, sen gick han och lade sig i sängen. När han låg i sängen kollade han lite på facebook och sedan stängde han av telefonen och satt den på laddning. Han somnade ganska snabbt.

När han vaknade nästa morgon så kollade han ut genom fönstret. Hans blick stelnade till, som om han hade sett ett spöke. Byggnader var sönderslagna, det kom rök lite här och där, människor skrek och sprang för livet. Han såg några andra som hade rejäla sår och helt blodiga. Dom hoppade på andra människor och började äta och döda dom. Efter ett tag blev dom också lika vilda som dom andra. Zombierna har kommit tänkte Peter. Han stängde dörrarna spikade igen fönster och bara väntade på att han också skulle bli en zombie. Han satt helt tyst i ett hörn med en kavel i handen. Han höll kaveln så hårt så det kändes som om den skulle gå sönder. Det var helt tyst i ungefär tjugo minuter, sen hörde Peter några steg på balkongen. Sen hörde han bankanden på dörren, det blev bara hårdare och hårdare. Peter tänkte att han måste göra något snabbt. Han kunde hoppa ut genom fönstret på baksidan. Det var ett problem fönstret var på andra våningen, så det skulle göra väldigt ont att landa. Men det var det värt. Han ville inte bli en del av zombierna i alla fall, så han fick hoppa ut genom fönstret och springa så snabbt han kunde. Han hade med sig kavel som ett vapen. Desto längre han sprang desto mer zombier såg han. Han bestämde sig för att springa hem till Nicklas och kolla hur han mår. Det kanske inte var det smartaste han gjorde. När han kom fram till Nicklas hus så sprang han rakt in i huset. Han såg sig runt i huset, men han hittade inte Nicklas. Sedan kollade han upp i taket, där satt Nicklas som spindel i taket. Han kollade ner på Peter och släppte taget. Nicklas anföll Peter, det enda han hade i huvudet var att döda allt som rörde sig. Peter började med ett slag mot huvudet så att Nicklas ramlade omkull. Peter sprang in i köket och tog en stor köttkniv ur en av lådorna i köket. Han stog helt still och bara väntade på att Nicklas skulle komma. Tillslut kom han inspringade i köket, han tog ett hopp mot Peter som stog beredd med kniven i handen. Peter hoppade undan men Nicklas fick tag i ena benet på Peter och började riva och bara kämpade för att döda Peter. Tillslut gör han det han inte alls ville, men det var det enda han kunde göra för att rädda sitt liv. Han skar av huvudet på Nicklas. Han kände smärtan och ångesten i hela kroppen. Han hade dödat sin bäste vän!

Han kände att han inte ville leva något mer, han bara satt där och stirrade på Nicklas kropp och huvud. Han bara satt där och väntade att resten av zombierna skulle komma. Men han orkade inte vänta, så han tog upp den blodiga kniven från golvet och riktade den mot hjärtat. I ett stort hugg så satte han kniven rakt i hjärtat. Zombierna fortsatte att döda folk och bara utplåna allt i sin väg.

Nästa dag gick Jakob med boken till biblioteket och skulle lämna tillbaka boken. Han sa till bibliotikarien att boken var jättebra och att han inte kunde vänta tills nästa bok skulle komma ut.

 

Live

1 kommentar: