söndag 8 februari 2015

Nummer 105

Petters värld

Petter vaknar på morgonen , det är lördag och klockan är 09:30, de har samling på hallen om en halvtimme för avgång med buss till Umeå för match.
-Attans! Jag har försovit mig tänker Petter, han kastar i sig frukosten och tar på sig kläder och tar upp den packade väskan med salladen och ombytet och springer ner till hockeyhallen.
Han hinner precis ner till bussen i tid. Han sätter sig brevid sin lagkamrat och klasskompis Adam.
Bussen börjar rulla mot Umeå, de är taggade inför matchen mot Björklöven, De spelar i u16-elit fasten att de är nästan 2 år yngre än alla andra i laget, de spelar oftas i samma kedja och de hoppas att de gör det den här matchen också.
Det tar lång tid att åka buss från Kiruna till Umeå men till slut kommer de fram, de kliver ur bussen och hänger upp sina grejor i omklädningsrummet och går ut och värmer upp.
När de kommer in drar tränaren laget och de tar på sig utrustningen. Adam och Petter spelar i samma kedja, precis som de hade hoppats, Petter är taggad men även lite nervös inför matchen de går ut på isen och värmer upp lite, domarn blåser i pipan och de samlar ihop alla puckar och matchen börjar. De ligger delad 1:a i serien med lika många poäng och det är sista matchen på säsongen, så den som vinner matchen vinner serien.
Björklöven gör ett tidigt 1-0 mål och det målet håller sig ända tills 2:a perioden. Tränaren säger till spelarna att de måste spela hårdare om de vill om de vill vinna matchen.
Men i andra perioden fortsätter Björklöven hålla i sin 1-0 ledning men Petter kommer fri på en kontring men skjuter i ribban, pucken styrs upp i skyddnätet och Petter skriker:
-Fan också!
Medans han far och byter, hans tränare klappar han på axeln och säger att det var synd, ställningen håller sig till tredje och sista perioden och tränaren pratar om att om de vill vinna måste de börja kämpa för varandra ifall de vill vända det här och vinna. Tränaren ändrar i kedjorna och sätter in en annan som center i Petters kedja men ändrar inte så mycket mer.
Tredje perioden börjar och det tar inte lång tid innan  Petter får en passning av Adam och tar med sig pucken in i motståndarnas zon och passar bak pucken till Adam som skjuter direkt, Pucken åker stenhårt upp mot krysset och in i nätet.
Spelarna jublar av lycka och slår med klubborna i sargen.
Det står 1-1 och Petter bryr sig inte ett dugg om läget han missat i 2a perioden nu när han och Adam lyckats göra ett mål endå, ett riktigt snyggt dessutom.
tiden tickar på och det är 2 minuter kvar av matchen, och Kiruna får Powerplay, Kirunas tränare begär timeout. Han drar laget som ska försöka ta ledningen på ordinarie tid nu när det bara var 2 min kvar av matchen, Adam och Petter spelar back med varandra och domaren blåser i pipan, De ställer upp för tekning, Kiruna vinner tekningen och Adam kan ta emot pucken och passar den till Adam som står berred att skjuta ett direktskott. Men då händer det som inte får hända, Petters klubba går av på mitten när han ska skjuta, Björklövens forwards kan ta pucken lätt och kommer 2 mot 1 Men Adam lyckas inte stoppa de och de gör 2-1.
Petter känner hur gråten börjar komma upp längs halsen men försöker hålla tillbaks de, han fårinte spela mer den matchen och de förlorar med 2-1, dagen efter stog det i tidningen : ''Kirunas u16-lag 2a i sverige". När Petter läser det här i tidningen dagen känner han sig plötsligt lite bättre, Han tänker: näst bäst i Sverige, det är fan ganska bra ändå...

Budskapet med den här berättelsen är att man ska försöka se det positiva i saker och ting, och inte det negativa.