fredag 6 februari 2015

Nya noveller, 70 - 80


 

En Förändrad Värld

Tor-björn som är 30 år gammal och bor för nuet hos sin mamma. Han har gått ut skolan för länge sen men har inte kunnat köpa ett eget boende. Tor-björn sitter oftast vid sin dator i sitt rum och filosoferar. Tor-björn har redan som liten velat vara en utforskare och uppfinnare inom elektronik. Hemma har han byggt det mesta själv, det mesta han har byggt är saker som ska hjälpa hans mamma när han flyttar. Tor-björns mamma är 90 år gammal och är lite skrovlig. Hon behöver hjälp med det mesta men Tor-björn har inte alltid tid att hjälpa henne. Men i alla fall så sitter just nu Tor-björn och leker med datorn och funderar på att bygga ett starkare internet men han behöver en starkare antenn som han beställer från internet. När han har fått antennen så ska han upp på taket och installera den han borrar nya hål i taket och skruvar fast den.  Han får genast snabbare internet. Men när han kopplade in internet sladden i datorn så började dator-skärmen blinka och de kom upp massa koder.  Tor-björn började läsa koderna och han hade aldrig sett något liknade. Han förstod att koderna var från Aliens. Idag så hände något sorgligt för Tor-björns älskade mamma dog.  Tor-björn vart väldigt ledsen och han visste att hans mamma skulle bli glad om han fortsatte uppfinna saker. Så nu tar Tor-björn chansen att sälja sin mammas hus och han flyttar. Tor-björn flyttar in i skogen i ett stort hus. Tor-björn sätter genast upp datorn och internetet. Tor-björn översätter koderna och skriver ut dem. Så här stod det ungefär ”Varning varning Tor-björn Larsson du är inom utomjordiskt nätverk  om du inte stänger av så kommer mänskligheten utrotas". Tor-björn svarar att det inte var meningen att tränga sig in. Tor-björn förstog nu att han måste söka vidare i detta, och skydda sig själv och sitt hus. Sveriges polis får på nåt sätt reda på detta och stänger av Tor-björns el men det stoppar inte han. Tor-björn tar sin bil och gör om till en generator som ger han el. Tor-björn börjar få flera koder varje dag och han svarar på allihopa. I det senaste koden stog det att "dem" visste vart han bodde och att "de" skulle förstöra hans hus. Tor-björn börjar bygga ut sitt hus för att skydda sig själv. Tor-björn gör förstärkta väggar och tak i tjockt stål och han bygger kanoner i taket så han kan skjuta Aliensen om dem kommer. Tor-björn börjar skriva med Alien konungen om att han ska få utforska deras nätverk och att han inte ville illa. Koderna översätts såhär.

Alien- varför gör du såhär mot vårt nätverk?

Tor-björn- jag vill bara undersöka erat nätverk .

Alien- Vi tillåter ej detta, säg hejdå till ditt hus.

Tor-björn springer snabbt ut för han hörde ett konstigt ljud. Tor-björn kollar upp emot himlen och ser ett stort runt lysande skepp. Det  sänds ut en stråle från den och en massa Aliens strålas ner på marken. Tor-björn springer fort in i sitt hus. Tor-björn är helt vettskrämd och han vet inte vad han ska göra, han låser dörren och stål portar åker ner för den och fönstren låses och stängs för. Tor-björn Springer till sin dator och förbereder sina vapen. han hör att Aliensen skjuter mot husets dörrar och fönster. Tor-björn öppnar en lucka i väggen så han kan prata med dem, han har högtalare som förstärker hans röst.

Tor-björn- vad vill ni?

Aliens- ge oss din antenn!

Tor-björn- Nej! vi gör en deal ni  kan få utforska jorden i denna skog hur mycket ni vill om jag får fortsätta utforska erat nätverk.

Alien- Det låter bra, vi behöver era råvaror. lycka till Tor-björn, vi ses senare

Tor-björn- Lycka till och farväl

Tor-björn går sedan in och sätter sig vid sin dator och fortsätter sitt utforskande resten av sitt liv och Aliensen de använder skogen och marken till att ta metaller och råvaror sedan dess har Tor-björn och Aliensen varit vänner i all evighet.
 
Ante

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar